Ingrediente:
- 1 kg carne de vaca
- 1-2 buc. de ceapa
- 2 buc. morcovi
- 1 fir praz
- 1 buc. pastarnac
- 1 buc. radacina de patrunjel
- 1 buc. telina
- 2 buc. cartofi
- 2 buc. rosii
- 1 lingura de bulion
- 2 litru de apa
- sare
- patrunjel
- leustean
- 1 lintru de zeama de varza
- 2 linhuri de ore
|
Se
spala carnea, se taie in bucati potrivite si se aseaza
intr-o oala cu apa si sare, la foc. Cand incepe sa
clocoteasca, se scoate spuma de mai multe ori, pana
cand nu se mai formeaza, apoi se adauga o parte de
sare. Se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt
sau se rade pe razatoare, dupa care se introduce in
ciorba. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte,
se adauga orezul, ales si spalat. Rosiile, curatate
de pielita, de samburi, si taiate felii, se adauga
ceva mai tarziu. In lipsa rosiilor se pune bulionul
dizolvat intr-o lingura de supa. Se lasa sa mai fiarba
10-15 minute. Separat
se fierbe intr-un vas de zeama de varza si cand incepe a
clocota, se toarna prin strecuratoare in
oala cu ciorba. Dupa
ce ciorba a mai dat cateva clocote, se potriveste de
sare si de acreala,
|